Meyhankoli
Anasayfa
En9
Restoran Hikayeleri
Senden Benden Bizden
Detaylı Arama
Restoranını Ekle
Meyhankoli.com
MEYHANKOLİ İLE KEŞFETMEYE BAŞLA
  1. Anasayfa   >  
  2. Restoran Hikayeleri   >  
  3. Melek Kitchen

Melek Kitchen

Melek Kitchen

Lonrda ‘da Türk Yemekleri

Ben Melek Kitchen Restoran ve Meyhane London'un müdürü Uğur Erdem, Melek Kitchen ve Meyhane London ‘un sahibi Mehmet Ulusoy'dur. Bu meyhane ve restoran haricinde Türkiye’ de 5 tane butik otelimiz bulunmaktadır. Bu otellerin de Melek olarak geçiyor isimleri. Ayrıca Atölye isminde organizasyon şirketimiz bulunmaktadır.



Sadece Kebap Var Sanıyorlar

Öncelikle, Melek Kitchen Restoran iki katlı Türk yemek çeşitlerinin bulunduğu restoran, üst katımız Melek Kitchen Restoran, alt katımız Meyhane London olarak geçiyor. Londra’ ya geldiğimde ilk gözüme çarpan Türk Restoran profili oldu. Türk restoran profilinin hemen hemen hepsi aynı menüye sahip çok fazla restoran vardı ve kendi kendime dedim ki ülkemizde o kadar çeşitli yemek varken neden sadece Türk restoran ‘ları sadece kebap tanıtıyor burada. Böylece, Türk yemekleri İngilizlere tanıtacak restoran açmaya karar verdik. Melek Kitchen Restoran ‘ında alt katı daha önce depo olarak kullanılıyordu. Depoyu temizlik için boşalttık, baktık ki süper mekan çıktı ortaya böylece burayı Londra ‘da Türk meyhane kültürüne uygun bir meyhane yapalım diye karar verdik, çok da güzel oldu. :) Ülkemizin hemen her bölgesinden yemekler koymaya çalıştık Melek Kitchen Restoran menüsüne. Özellikle burada yaşayan Türkçe konuşan müşterilerimizin bile daha önce tatmadığı yemekleri restoran menümüzde yer verdik. Restoran menümüz için yemek çeşitlerini belirlerken sağlıklı, lezzetli yemek türleri olmasına dikkat ettik.


Günün Her Saati Kahvaltı

Melek Kithcen Restoran müşterisi olarak ilk kez gelip yemek yiyeceklerse onlara; Makbule, Antep Fıstıklı Köfte, Kuzu Tandır, Marine edilmiş kuzu yemek tavsiyelerimin arasında. Restoran menümüzde tatlı olarakta çıtır kabak tatlısını denesinler. Ayrıca içerisindeki çoğu ürünü kendimizin yaptığı serpme kahvaltımız da var, mutlaka denemeliler. Kahvaltı her hangi gün istedikleri saatte gelip yiyebilirler.


Meyhane London

Meyhane ‘de fix menüyle çalışıyoruz, misafirlerimiz geldiğinde farklı yemek siparişleri vermelerine gerek kalmıyor. 12 çeşit meze geliyor masaya, meze çeşitlerimiz bir meyhane rakı masasına yakışacak türden. :) Ben en çok patlıcan salatasını seviyorum meze olarak. Tabi hepsi lezzetli meze türlerimiz, bütün meze çeşitlerimiz doğal ürünlerle yapılıyor ayrıca ev de yapımı meze hepsi. Türkçe konuşan müşterilerimizden burada doğup büyüyenlerin hoşuna gidiyor meyhane , daha önce hiç meyhane ortamına gitmemiştik Meyhane London ‘dan önce diyorlar.


Yabancılar Bu Yemek Tarzına Bayıldı

Yabancı müşterilerimize Türk yemek çeşitlerini tanıtıyoruz, nasıl yaptığımızı, yemeğin tarihini anlatıyoruz. Türkiye ’ye daha önce gitmemiş müşterilerimiz Türk mutfağını sadece kebap ya da et yemek listesinden oluştuğunu zannediyorlar.


Sanat Müziği Londra ‘da 

Melek Kitchen ’da gürültülü müzikler hariç yemek yerken dinlenebilecek her tür müziği çalıyoruz. 

Meyhane London ’da canlı olarak çalıp söylüyor müzisyen arkadaşlarımız. Genellikle eski parçalara yer veriyoruz; 45’likler, Sanat Müziği gibi.


Londra ‘da Meyhane

Şu an düşünmüyoruz. İki mekan da çok yoğun olarak çalışıyor şu anda. Müşteri kitlemiz günün belirli saat aralığında yabancılar oluyor, Türkçe konuşan müşterilerimiz oluyor, hafta sonları ise Türkçe konuşan müşterilerimiz daha yoğun oluyor. Haftanın dört günü yani; Pazartesi’nden Perşembe’ye 08:00-00:00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Cuma ve Cumartesi günleri 08:00-01:00 arasında ve Pazar günü de 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz.

Meyhanemiz de; Cuma ve Cumartesi günleri açık sadece. Kapı açılışımız saat 20.00’de ve 01.00’de kapanıyoruz. Canlı müzik ise 21:00 ve 00:00 arasında gerçekleşiyor. diğer günlerde de meyhane katımızı özel partiler yapmaya kiraya veriyoruz.


Meyhankoli ailesi olarak bize sayfanızda yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Londra ‘nın merkezinde tüm dünya nüfusuna Türk yemeklerinin güzelliğini ve Türk meyhane kültürünü, meze lezzetlerini Türkiye ‘den uzakta yaşatmaya çalışıyoruz.


Yorum Ekle
Anasayfa
En9
Öneriler
Arama
Blog
Profil