Meyhankoli
Anasayfa
En9
Restoran Hikayeleri
Senden Benden Bizden
Detaylı Arama
Restoranını Ekle
Meyhankoli.com
MEYHANKOLİ İLE KEŞFETMEYE BAŞLA
  1. Anasayfa   >  
  2. Senden Benden Bizden   >  
  3. Fatih Kuce ile Senden Benden Bizden

Fatih Kuce ile Senden Benden Bizden

Fatih Kuce ile Senden Benden Bizden

Birçok takipçiniz var, bizler sizi tanıyoruz, ancak sizi henüz keşfetmemiş olanlar için kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

Hangi ara oldu bilmiyorum ama 35 yaşındayım. İstanbul'un ne kadar güzel olduğunu inkar etmesem de çilesi ağır bastığından her fırsatta şehirden uzaklaşmayı seviyorum. İstanbul'a olan en büyük bağım kuvvetle muhtemel Galatasaray maçları.


Geziyorsunuz, tadıyorsunuz, paylaşıyorsunuz. Bu hareketliliğin ardındaki temel motivasyonunuzu paylaşabilir misiniz? Sizi heyecanlandıran asıl kaynak hangisi?

Gırtlağına düşkün olmak deyiminin kendi çapımda hakkını vermeye çalışıyorum ve bunu zevkle hevesle yapıyorum. Yeni yerler yeni mekanlar deneyimlemenin heyecanı ve benimle aynı damak tadına sahip insanların varlığı güzel motivasyon benim için.


Aklınızda kalan ve en kısa zamanda yeniden gitmek istediğiniz bir ülke var mı? Nedeniyle birlikte öğrenebilir miyiz?

Yeme içme olanakları kısıtlı olsa da Küba. 50 sene öncesine zaman makinasıyla dönmüş hissi yarattı hep bende. Üç kez gittim yine aynı heyecanla giderim.


Paylaşımlarınızın teması farklılaşsa da heyecanı eksilmiyor. Doğada, maç öncesi formayla, kedilerle, köpeklerle, muhteşem tatlılarla ya da titizlikle hazırlanan tabaklarla karşımıza çıkabiliyorsunuz. Sizi paylaşım yapmaya iten en güçlü dürtü nedir?

Doğaya olan hayranlığımı kelimelerle anlatamam ve asla ona hayatımda yeterli yeri ayırdığımı düşünmüyorum, çok daha fazlasını hak ediyor. Herkesin tutkuları var, Galatasaray da benim vazgeçilmezim.

Bu arada güzel bir forma koleksiyonum var:) Hayvanları insanlardan daha fazla sevdiğimi söylemek zorundayım. Çok çok iyi huylu nefis bir tekirim var; Wesley:) ve onu kucağıma aldığımda her olumsuzluğu bir süre unutabiliyorum. Çok seviyorum hayvanları.

Paylaşımlarımda oldukça fazla tatlı var ama inanın aslında çok tatlıcı değilimdir. Yemeğin lezzeti olmazsa olmazı ama görselliğine de önem veriyorum ve kendi çapımda paylaşımlarıma özen gösteriyorum.


Bugüne dek hangi ülkelerde hangi şehirleri gezdiniz. Aklınızda kalan ve en kısa zamanda yeniden gitmek istediğiniz bir ülke ya da özel olarak şehir var mı? Nedeniyle birlikte öğrenebilir miyiz?

Saymam gerekirse Yunanistan, Karadağ, Hırvatistan, Makedonya, Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Almanya, Hollanda, Kanada ve Küba'ya gittim.

Dediğim gibi Küba ve Havana'nın yeri bende her zaman ayrıdır. Hiçbir şey olmasa puro almaya yine Küba'ya gitmek isterdim:)


Sosyal medya hayatınızda neleri  değiştirdi?

Sosyal medya çok şeyi değiştirdi hayatımızda; iletişimimizi değiştirdi. Olumlu/olumsuz kısmı tartışılır. Hayatımıza kattığı büyük kolaylıklar ve rahatlıklar var asla inkar edilmez ama muhtemelen bizden aldıkları da var.


Tatlılarla aranız iyi anladığımız kadarıyla, en sevdiğinizi öğrenebilir miyiz?

İnanın ilk tercihim tatlı değil:) Ama Gaziantep'e gittikten sonra İstanbul’da pek suratına bakmadığım baklava ve türevlerinin nasıl mübarek bir tatlı olduğunu idrak ettim:) Güzel Antep'im!


Hazır yeri gelmişken, olmazsa olmaz yemeğinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

Çok çok zor soru...Hatta okuyunca stres oldum tek cevap verme hakkım olmasından dolayı:) Çok yemek seçmem klasik cevap olacak belki ama gerçek reçetesiyle ve el lezzetiyle yapılan yemeğe burun kıvırmak bana biraz nankörlük gibi gelir.


Sokağı çıktığı anda acıkanlardan mısınız? Tok olsanız bile karşı koyamadığınız bir sokak lezzeti var mı?

Maalesef öyleyim; hatta zaman zaman aç gözlüyüm. Sokak lezzetlerini zaten oldum olası severim. Eve yemeğe giderken bir üst sokakta ki kokoreççiye rastlamamak için yolumu değiştirdiğimi bilirim.


En son ne zaman bir lezzeti yöresinde tatmak için kilometrelerce yolu teptiniz? Bir de mümkünse hangi lezzeti denemek için yola düştüğünüzü ve izlenimlerinizi paylaşır mısınız?

Yakın zamanda Gaziantep'e gittim. Senede 2-3 kez gitmeye çalışıyorum Antep'e. Uçaktan iner inmez valizimi otele bırakmadan gidip içtiğim beyranın tadını hiçbir şeye değişmem. Gaziantep gerçek bir yemek cenneti.


Çilingir sofralarınızın olmazsa olmaz mezesi hangisi?Çilingir sofrasında yağlı iyi bir beyaz peynir, kırma yeşil zeytin ve lakerda bulursam şükreder keyfini sürerim. Şansım yaver giderse iyi zeytinyağlı beyin ve ciğer de olur belki sofrada:) Kadehim ince olursa çok mutlu olurum.


Yorum Ekle
Anasayfa
En9
Öneriler
Arama
Blog
Profil