Meyhankoli
Anasayfa
En9
Restoran Hikayeleri
Senden Benden Bizden
Detaylı Arama
Restoranını Ekle
Meyhankoli.com
MEYHANKOLİ İLE KEŞFETMEYE BAŞLA
  1. Anasayfa   >  
  2. Restoran Hikayeleri   >  
  3. Feriye Lokantası

Feriye Lokantası

Feriye Lokantası

Karakoldan Restauranta Yolculuk

Ortaköy, Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa ayağının hemen altında yer alan gerek tarihi dokularıyla gerekse canlı atmosferiyle İstanbulluların, yerli, yabancı turistlerin büyük ilgi odağı olmaya devam eden İstanbul’un gözde semtlerindendir. Aynı zamanda içerisinde barındırdığı Ortaköy gece mekanları, barları, restoranları büyük ilgi görmektedir. Çoğu restaurant denize sıfır konumda bulunduğundan dolayı harikulade Boğaz manzarasına sahiptir. Ortaköy ‘de yapacağınız birbirinden farklı aktiviteler tabii ki de var fakat denize sıfır bulunan bi nadide semtte yapacağınız en güzel şey Boğaz manzarasına sahip, denize sıfır mekanı, lezzetli yemek menüsü ile sizleri mutlu edecek bir restaurant keşfetmek olacaktır. 




Geçmişten Bu Güne Feriye Lokantası

Ortaköy’de bulunan birçok tarihi yapıdan bir tanesi ihtişamlı görüntüsü ile Çırağan Sarayı’dır. Hangimiz bir vapur yolculuğunda Çırağan Sarayı ‘nın ihtişamına kaptırıp kendini hayallere dalmadı ki? Çırağan Sarayı’nın hemen yanında bulunan İstanbul Boğazı’nın gerdanını süsleyen naif görüntüleriyle Feriye Sarayları alır gözümüzü. İhtişamlı Çırağan Sarayı ’nın öyküsü 19. Yüzyılda Osmanlı Sultanlarının saraya taşınmasıyla başlar. Tabii ki Osmanlı ailesinin büyümesiyle Çırağan Sarayı’nın peşi sıra ikincil anlamına gelen Feriye Sarayları ile sarayların güvenliğinden sorumlu olan Feriye Karakolu inşaa edilmesi ile bugün ki Feriye Lokantası ‘nın öyküsü de başlamıştır. Osmanlı Döneminde Feriye Karakolu olarak görevini sürdüren Feriye Sarayı’ndaki yapı 1995 yılında restore edildiğinden bu yana ise Feriye Lokantası olarak İstanbul restaurantlarının başında gelen, denize sıfır, Ortaköy ‘ün harikulade manzarasıyla Osmanlı Türk Mutfağından meze , yemek çeşitleriyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Feriye Lokantası, Ortaköy semtindeki konumu gerekse sahip olduğu yemek birikimiyle Osmanlı Türk Mutfağı meze, yemek çeşitlerinin dünyaca tanınmasında büyük rol oynamıştır. Feriye Palace ‘daki konumunu koruyan restaurant, diğer yandan 2012 yılında dünyanın en iyi yabancı şefi olan Ahmet Demir ‘in mutfağından eşsiz uzakdoğu - dünya mutfağı yemek servisleriyle Feriye Restaurant ’ında yemek sevenlerin damak tadını şenlendirmeye devam etmektedir.




Tabiattan Gelen Lezzet

Boğaz Restaurant’larının lider isimlerinden olan Feriye Lokantası, Osmanlı Türk Mutfağı meze , yemek menüsü eşliğinde harikulade Boğaz manzaralı restoran olma özellikleri dışında diğer özelliği ise menüdeki yemek çeşitlerinin mevsimlere göre değişmesiyle tabiatın bizlere sunduğu doğal vaktinde yetişen malzemelerle otantik mutfak kültürünün yemek öncülerinden olmasıdır. Feriye Lokantası ’nın yemek menüsü, geçmişten günümüze gelen birçok yemek , meze reçeteleriyle yemek yapım tekniklerine sadık kalarak modern anlayışlarla harmanlanan yemeklerden oluşma özelliğini de taşımaktadır. Boğaz Restaurant ’larının eşsiz manzarasına sahip olma özelliğiyle tanınan sahil restaurantı ; Osmanlı Türk Mutfağı yemek menüsüyle misafirlerini adeta Osmanlı Döneminden Sultan gibi hissettiriyor. Sultan edasıyla İstanbul Boğaz manzarası eşliğinde Osmanlı Türk - Dünya Mutfağı yemek menüsünün keyifini çıkartacağınız Boğazda yemek adresinin lider ismi Feriye Lokantası. Menülerinde ön plana çıkan yemeklerden 14. yüzyıl klasiği olmuş asma yaprağında pastırma sunumuyla mitolojik yemek pişirme tekniklerden biri olarak bilinen yağda mantı, çam fıstıklı balık içiyle doldurularak biber taratorunda Feriye Lokantası’nda sunulmaktadır. 




İstanbul Boğazında Yemek Şöleni

Ortaköy ‘ün en müstesna köşesinde bulunan Feriye Sarayları ’nın gözdesi Feriye Lokantası, istisnasız her masasında bulunan İstanbul manzarasıyla başınızı döndürecek. Bu sahil restaurantında her bakışınızda farklı İstanbul tarihi yapısı yemek sever misafirlerin önüne adeta birer tablo gibi serilmiş. İstanbul Restoranları ‘ndan deniz kokusunu doyasıya içinize çekeceğiniz, eşsiz Ortaköy, İstanbul Boğazı ile Kız Kulesi ‘nin akıl almaz güzelliği eşliğinde Feriye Lokantası ‘nda Boğazda yemek sizin için daha anlamlı olacak ve damak tadınız katlandıkça katlanacak.




Boğaz'ın Göz Kamaştıran Işıkları Altında Yolculuğa Hazır Olun

Yıllardır adından yemek lezzetleri, manzarası, bunlara ek olarak tarihi ihtişamıyla söz ettiren Feriye Restaurant , İstanbul Restoranları arasından sıyrılan restoran, yemek menüsünde yiyebileceğiniz meze tabaklarıyla başlayan ana yemek tabaklarıyla devam eden daha sonrasında tatlı tabaklarının harikulade sunumlarıyla biten lezzet yolculuğuna çıkartıyor yemek severlerli. Feriye Restaurant, başlangıçtan itibaren Sultanlara yakışan meze tabaklarıyla başlayacağınız bu yolculuk yemek aralarına ekleyeceğiniz hoş sohbetinizle nefes kesen Boğaz manzarasıyla görkemini arttırmaya devam edecek. Sıra ana yemek yolculuğuna geldiğinde ise gözleriniz tabiri caiz ise ne manzara görecek ne de İstanbul ‘u. Profesyonel mutfak ekibi tarafından özenle sevgiyle hazırlanan yemek tabakları ilk gördüğünüz anda nefesinizi keserken ilk lokmada midenizi bayram ettirecek. Yemek bitiminde arkanıza yaslanıp sahil restaurantında İstanbul Boğazı ’nın doyasıya tadını çıkaracağınız yemek şöleni sana bir de Feriye Lokantası ‘ndan baktım ey güzel İstanbul dedirtecek misafirlerine. Ama İstanbul mu yoksa Feriye Lokantası ‘nın menüsünden seçtiğiniz yemek tabakları mı daha güzel işte bu konuda kararsız kalmanız yemek konusunda Feriye Lokantası ’nın en büyük farkı olacaktır. 




Yorum Ekle
Anasayfa
En9
Öneriler
Arama
Blog
Profil