Meyhankoli
Anasayfa
En9
Restoran Hikayeleri
Senden Benden Bizden
Detaylı Arama
Restoranını Ekle
Meyhankoli.com
MEYHANKOLİ İLE KEŞFETMEYE BAŞLA
  1. Anasayfa   >  
  2. Çilingir Sofrası Mezeleri   >  
  3. Ahtapot Salatası

Ahtapot Salatası

Ahtapot Salatası

Deniz mahsullerine boyunu kıldan ince olanların en sevdiği mezelerden biridir ahtapot salatası. Denizin tüm zenginliğinin bir tabağa sığdırılmış şekli olarak yorumlanır; zahmet barındırır. Yemesi çok keyiflidir; çilingir sofralarında kilit önemdedir.

Ahtapot salatasının en mütevazi mezelerden biri olduğunu söyleyemeyiz. Ahtapotu denizden çıkarma aşaması bile oldukça zordur. Ahtapot salatası için yeni tutulmuş ahtapot kullanılmaz. Önce dondurulur, dondurucuda bekletilen ahtapot ancak o zaman yumuşak olur.

Ahtapot salatasına birçok malzeme eklenebilir; en sadesi için zeytinyağı, tuz ve sarımsak yeterlidir. Salt ahtapot yemenin keyfini yaşamak isteyenler için ahtapot salatasının en sadesi makbuldür. Sadelik ahtapot salatası için tek geçerli kaide de değildir. Domates, turşu, sirke, kornişon turşu, maydanoz, dereotu ve zeytinyağı konularak yapılan ahtapot salatasının lezzeti de doyumsuzdur.

Çilingir sofrası kurmaya niyetlendiyseniz ya da felekten bir gece için en yakınlarınızla sözleştiyseniz ahtapot salatasını denemenizi tavsiye ediyoruz. Leziz, hafif ve sağlıklı bu meze ile büyüklere danışırken keyifli vakit geçireceğiniz garantidir.

Yazımızda ahtapot salatası ile ilgili kendimize göre tarifler paylaştık. Ancak sizden gelen tariflerin başımızın üstünde yeri var. Bu nedenle ahtapot salatasının en sevdiğiniz halini bizlerle paylaşırsanız ahtapot salatası yemişçesine mutlu olacağız!

Tarif ekle
Anasayfa
En9
Öneriler
Arama
Blog
Profil